© Rootsville.eu

Kacy & Clayton and Marlon Williams (Can/NZ)
tiltle: Plastic Bouquet
music: Folk
release date: 2020
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Kacy & Clayton
- Marlon Williams

© Rootsville 2020


Hoewel er niet veel mogelijkheden zijn voor samenwerking in de gemeenschap van Glentworth, Saskatchewan (pop. 65, volgens de meest actuele telling die online beschikbaar is vanaf 2001), maar het duo van Kacy & Clayton heeft een geschikte teamgenoot gevonden in de Nieuw-Zeelandse songwriter Marlon Williams voor hun nieuwste album, "Plastic Bouquet". Nadat ze de debuutsingle 'I Wonder Why' van de plaat al hadden gedeeld, volgt het trio dat op met 'Isn't It', een nummer dat Kacy beschrijft als 'een verhaal over angst, lust en een gebrek aan zelfbeheersing'. "Het is een van mijn favorieten", merkt Williams op. "Het is een countrynummer, maar er zit agressie en symboliek in de teksten. Het resoneerde echt op een abstracte en krachtige manier.

Tijdens een tour door Europa in 2017 stopten Kacy & Clayton Marlon letterlijk in de tracks. Alsof ze speelden volgens een goddelijk ontwerp via de radio, betoverde de "Springtime of the Year" hem onmiddellijk. Kort daarna sprong Marlon op een vlucht naar Saskatoon en schreven en namen ze het grootste deel op van wat ‘Plastic Bouquet’ zou worden. Ze hebben een onmiskenbare chemie ontgrendeld. Met ‘Plastic Bouquet’ vinden deze drie muzikanten raakvlakken in stoffige country, gesponnen door een caleidoscoop van psychedelische soul en dromerige jaren vijftig. Ze creëerden een etnosfeer die meer is dan de som der delen. Het is ook het begin van iets heel spannends.

Twee afzonderlijke paden brachten ze samen. Met een discografie van vijf albums sinds 2011, leverden Kacy & Clayton een paar veelgeprezen platen The Siren’s Song (2017) en Carrying On (2019) geproduceerd door Jeff Tweedy van Wilco. Ze verzamelden miljoenen streams en toerde zo met Wilco en The Decemberists. Aan de andere kant van de wereld ging Williams van optreden met zijn eerste band "The Unfaithful Ways" en als duo met Delaney Davidson waarna het lanceren van zijn bekroonde solocarrière.

Tussen zijn titelloze debuut Marlon Williams (2015) en Make Way For Love (2018) speelde hij op veel van de grootste festivals ter wereld, toerde en trad hij op met Bruce Springsteen, Florence + The Machine, Brandi Carlile en Lorde, en op late-night tv-shows CONAN en later met Jools Holland. Williams heeft ook meerdere New Zealand Music Awards en APRA Awards gewonnen en werd uitgekozen door regisseur Bradley Cooper om te verschijnen in de Academy® Award-winnende film A Star Is Born, naast rollen in True History of the Kelly Gang en de aankomende film Lone Wolf .

tracks:

1. Isn't It
2. Plastic Bouquet
3. Light of Love
4. Your Mind's Walking Out
5. Arahura
6. I'm Unfamiliar
7. I Wonder Why
8. Old Fasioned Man
9. I'm Gonna Break It
10. Last Burning Ember
11. Devil’s Daughter